maandag 1 juni 2020

Oversteek Azoren deel 3

Het is maandag 1 juni en de Azoren komen in zicht! Als het goed is komen we in de loop van donderdag aan in Horta. Hebben we veel zin in, een koud welkomstbiertje en dan heerlijk slapen ....

Eindelijk hebben we eergisteren een westenwind gekregen, maar dat duurde niet lang want inmiddels hebben we em weer op de kop en dat zal zo blijven tot de Azoren. Met de westenwind is het de afgelopen dagen nog kouder geworden het is sinds een dag of drie ook grijs-en-grauw met miezer. Dus geen diepblauwe zee meer, maar 20 tinten grijs om ons heen. Keimpe heeft zelfs zijn grijze geitenwollen sokken al aangehad. Voor de rest drijven er veel Portugese oorlogsschepen voorbij, kwallen die een zeiltje op hun rug hebben. Keimpe heeft twee keer een zeeschildpad gezien. En verder komen af en toe dolfijnen om de boot zwemmen. Bij de vorige twee oversteken naar Europa kwamen we veel afval tegen onderweg. Nu valt dat wel mee, af en toe een plastic vaatje, boeitje, vissersstaak, lege fles. Is de zee schoner of toeval?

We kunnen nog steeds elke dag iets vers door het eten doen en elke morgen gaat er nog sinaasappel door de yoghurt, dus scheurbuik gaan we niet krijgen. Keimpe heeft gisteren zijn eerste brood gebakken, een mooie bruine korst maar de bodem was nog een beetje vochtig. We hebben al bedacht hoe we dit de volgende keer kunnen vermijden, dus dan krijgen we het perfecte brood(?).

Gisteren hadden we onverwacht veel wind, maar nu kabbelen we met een knoop of 4 door het water. De laatste twee dagen wordt er veel wind verwacht richting Horta. Daar zijn we inmiddels al een klein beetje aan gewend. We hopen op een mooie eindspurt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten