maandag 15 juli 2013

15 makrelen aan boord ….

Oei, wat ging afgelopen vrijdag die wekker vroeg af. We hebben hier weer te maken met een flink verschil tussen eb en vloed en de daarbij behorende stroming. We wilden graag een flink stuk stroom mee hebben richting Cork en dat betekende dat de wekker om 5 uur ’s morgens afging. Tegen half zes waren we los van de mooring en gingen we op weg naar Cork, zo’n 41 mijl verderop. Het is prachtig weer, maar geen wind. We hebben het hele stuk vlak onder de kust gemotord en genoten van de kustlijn.

Tegen half drie zijn we bij de ingang van Cork Harbour. We gaan niet naar Cork zelf, maar slaan linksaf de Owenboy river op. Meteen aan het begin ligt het plaatsje Crosshaven waar drie marina’s zijn. Beetje willekeurig kiezen we voor de middelste marina, Salve marine. Als we de kant oplopen om ons aan te melden, worden we gewenkt en we lopen naar de tafel waar vier mensen onder het genot van een drankje heerlijk aan het lunchen zijn met salades en worstjes op de barbecue. We worden verwelkomd door Wietze, de Nederlandse eigenaar van de marina. Bordjes worden voor onze neus neergezet en binnen 5 minuten smullen wij heerlijk mee. Dat is nog eens een welkom.

Afgelopen weekend hebben we de boot van binnen en buiten grondig schoongemaakt. Het is nog steeds prachtig weer, dus geen straf om met water te spelen :-). Gisteravond kwam de Quies nog even langszij om te borrelen. We hebben hun tijdens het SSB netje op weg naar Ierland een paar keer gesproken en nu zagen we elkaar dus voor het eerst in levende lijve.

En waarom heet dit stukje nou 15 makrelen aan boord …. ? Na de borrel komt er een Ier langs met een grote doorzichtige zak gevuld met prachtige makrelen. Ank zegt bewonderend: “good catch!”. Big smile op het gezicht van de visser. Hij maakt de zak open en haalt er een kleiner zakje uit met 15 schoongemaakte makreeltjes. Of we die willen hebben? Nou graag. Maar ja, 15 makrelen is wel erg veel voor ons, dus we hebben de buit gedeeld met de Quies en de Deense boot Dana. Gisteravond heerlijke verse makreel uit de oven gegeten, mjammie.

Morgen vertrekken we per vliegtuig naar Kopenhagen om deel te nemen aan de X-yachts Gold Cup 2013. Op uitnodiging van Berend en Kirsten kunnen we meezeilen op een X-65 van Australische vrienden van hun. Wauw! Daar zien we ook Marcel, Elly, Bas en Chris, die uit Nederland komen. Gezellig! Maandag zijn we hier weer terug en dan zetten we koers naar de Ierse Zee en Schotland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten