vrijdag 2 augustus 2019

De eerste weken

We zijn inmiddels ruim drie weken geleden vertrokken uit Lemmer, maar het voelt alsof we al veel langer weg zijn. Als eerste een tussenstop in Lelystad waar we onder het genot van lekker eten en heerlijke wijn met Ben en Ingrid van de Blabber weer heel veel wijzer zijn geworden over o.a. Cuba. En ik weet nu eindelijk hoe ik pasta moet afgieten zonder dat mijn brillenglazen beslaan :-).

Bij de volgende stop in Amsterdam nemen we nog afscheid van familie en dan kiezen we het ruime sop en gaan richting de Solent in ZW Engeland. Eenmaal in Engeland slapen we stevig bij en zijn we nog druk met klussen. Inmiddels zijn de ‘grote klussen’ gedaan en zitten we op het niveau van een ‘klusje per dag’. 

De zuidwest kust van Engeland bevalt ons wel: mooie natuur, leuke dorpjes/steden en aardige mensen. Dat niet iedereen zo aardig is, horen we o.a. van een vriend waar we op bezoek zijn: na het referendum over de Brexit een aantal jaar geleden is het racisme sterk toegenomen. 

We liggen op de River Yealm bij Plymouth aan een drijvende steiger op de rivier en laten een storm op het kanaal aan ons voorbijgaan. Als de storm over is, wordt het druk daar. De steiger is iets van 30 meter en er liggen inmiddels een stuk of 16 boten aan, soms wel driedubbel. Allemaal Engelsen die bijna allemaal een hond(je) hebben. Das niet fijn want geen enkele hond kan zijn/haar behoefte ophouden als ze eenmaal van de boot zijn. Mannen met emmertjes en plastic zakjes banjeren al kletsend op de drijvende steiger heen en weer (“is this yours or mine?” al wijzende op een drol), landvasten worden gezien als boompjes waar je tegenaan kunt plassen. Kortom: tijd om te vertrekken ook al wachten we op een tweetal onderdelen voor onze motor. Het snel bezorgen leek eerst geen enkel probleem, maar inmiddels een beetje maƱana-gevoel. Dus we gaan door en laten de spullen doorsturen naar Falmouth waar we na een dag heerlijk zeilen inmiddels aan een mooring liggen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten