donderdag 22 augustus 2019

Blub blub ...

Langzaam zak ik door de bodem van de boot. “Wil jij ook een plakje cake voor mijn verjaardag?” Hoe is het mogelijk? Al een aantal weken probeer ik een leuk kadootje voor Keimpe’s verjaardag te vinden en we hadden al bedacht om zijn verjaardag echt te vieren in Spanje omdat we op de heugelijke dag zelf vertrekken vanuit Camaret-Sur-Mer. Maar dat is dus absoluut geen excuus om zijn verjaardag helemaal te vergeten! Na 1000 excuses, slingers in de boot, een lekker taartje van de bakker en de belofte voor een verrassingsfeestje in A Coruna vertrekken we maandag begin van de middag toch nog in goede stemming voor een oversteek van de Golf van Biskaje. De weersvoorspelling is dat er de komende dagen een hoge druk uitloper in de Golf is, die hopelijk voor rustig weer zonder verrassingen zorgt.

We doen 57 uur over de oversteek van Camaret-Sur-Mer naar A Coruna. De eerste dag zeilend met een vervelende deining bij de Chaussee de Sein waar we na 6 uur varen eindelijk vanaf zijn. In de nacht viel de wind weg en dinsdag hebben we 18 uur gemotord. ‘s Avonds was er weer voldoende wind om te zeilen. Deze wind werd snel meer en meer. We hebben het grootzeil weggehaald en gingen op de genua in een stevige spurt voor de wind naar A Coruna.


Veel wind, soms warrige golven en je goed vasthouden om geen schuiver te maken door de boot heen. Op dinsdag genoten we nog van een tweegangen diner, maar nu blijft het bij een boterhammetje. Teveel beweging om te kunnen koken. We zijn er sneller dan verwacht en kunnen woensdag nog met daglicht aanleggen in marina Real in A Coruna. Een warm welkom van een aardige meneer van de marina en een heerlijke douche waar we zoutloos en blinkend schoon van worden (hier in Spanje zit nog meer chloor dan in Engeland en Frankrijk). Inmiddels hebben we nu op donderdag de zoutkorsten van de boot en zeilkleren gespoeld en genieten we van een siësta in de zomerse warmte om straks in de stad onze eerste tapas te gaan proeven. Viva Espagna!

3 opmerkingen: