dinsdag 25 december 2012

Weerzien met Mindelo

Zondagnacht om 1 uur plonst na 6,5 dag varen het anker in de baai van Mindelo. De laatste dag van onze oversteek naar de Kaap Verden hebben we door weinig wind in combinatie met lastige swell moeten motoren. Dat was jammer, maar de oversteek hebben we verder zeilend kunnen doen. We hebben een rustige en erg plezierige oversteek gehad.

Na dat we geankerd zijn tussen vele andere zeiljachten vieren we het weerzien met Mindelo met een koud biertje. Onderwijl dreunt een disco keihard door de baai heen. Kennelijk is er in de afgelopen 4 jaar wel iets veranderd. De volgende dag gaan we rond het middaguur naar de kant om in te klaren en boodschappen te doen. De marina is druk en er is een drijvend terras met bar, een plezierige ontwikkeling sinds ons laatste bezoek. We zien Maarten van de Nostress samen met Mart van de Blues met een biertje aan de bar zitten. Zij zijn in de vroege ochtend aangekomen. Het weerzien moet gevierd worden, dus wij ook een biertje :-). In de bar begroeten we ook de bemanning van de Aura, een van de boten waarmee we in 2008 hier in Mindelo kerstmis hebben gevierd. Een bijzonder toeval. Ze nodigen iedereen uit voor een barbecue op het strand op eerste kerstdag. Iedereen zijn eigen eten en drinken mee en een feestje bouwen. Na het biertje gaan we Mindelo in om wat boodschappen te doen. De plezierige, ontspannen sfeer in de stad bevalt ons uitermate goed. Lekker om hier weer te zijn.

Het is inmiddels eerste kerstdag en sinds gisteravond is het flink gaan waaien, windkracht 5/6 met regelmatig stevige vlagen van minstens 7 bft. Hoewel we vast achter ons anker liggen, besluiten we toch aan boord te blijven om de boel in de gaten te houden. Dat wordt nu dus een Kerstdiner voor Twee.

2 opmerkingen:

  1. Proost! Gefeliciteerd met de overtocht en geniet van een lekkere kerstmaaltijd met z'n 2-en. Flesje wijn erbij; kan ook best gezellig zijn.
    Veel liefs, Yvonne.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij proosten mee! Geniet ervan, een fijne kerst !! Heel veel,liefs uit Nuenen, Anne, Leon en Doortje

    BeantwoordenVerwijderen