zaterdag 29 december 2012

It giet oan …

Morgen gooien we de trossen los voor deel twee van onze oversteek naar de Carieb. We gaan naar Bequia (spreek je uit als Bekweeei), een van de eilanden van de Grenadines. Het is ongeveer 2100 mijl varen en we hopen er een week of twee over te doen. Vandaag hebben we de boot volgestouwd met verse spullen. Morgen nog wat vers brood kopen, lekker lang douchen en dan varen maar.

We zijn dus met oud&nieuw midden op zee. Dat gaan we zeker vieren. We weten alleen nog niet precies wanneer we het 12 uur laten zijn. Met kerst was het hier nog erg druk met boten, maar er zijn er al aardig wat vertrokken. Samen met ons vertrekken er drie boten waar we veel mee hebben opgetrokken de afgelopen dagen. De twee Nederlandse boten daarvan gaan naar Suriname. De derde boot zijn Zwitsers en die gaan naar Barbados.

Onderweg hebben we via de SSB radio contact met andere Nederlandse boten die aan het oversteken zijn. Er is al een aantal weken een Nederlandstalig maritiem netje dat elke dag om acht uur UTC in de lucht is. Wij sluiten ons morgen aan bij dit netje. Elk schip geeft zijn positie door en vertelt heel kort hoe de afgelopen dag is geweest. Naast een stuk veiligheid is het erg leuk om even contact te hebben met elkaar.

We hebben enorm veel zin om in het warme helderblauwe Caribische water te plonsen. Maar ja, eerst nog twee weken varen. Gelukkig hebben we genoeg boeken op de ereaders staan en is de iPad gevuld met films.

1 opmerking:

  1. Oud en nieuw midden op de oceaan! Dat is wel heel speciaal! Geniet ervan en tot in 2013! Liefs, Anne, Leon en Doortje

    BeantwoordenVerwijderen