zaterdag 15 december 2012

Bananen: links, rechts, boven, onder …..

Oftewel sinds een week zien we overal bananen. We liggen in Puerto Tazacorte aan de westkant van La Palma. Na een paar weken in de drukke haven op Tenerife is het hier heerlijk rustig. La Palma is het vierde eiland op de Canaries dat we bezoeken. Het is frappant, alle eilanden zijn vulkanisch, maar elk eiland heeft zij eigen karakter. Op La Palma zijn dus enorm veel bananenbomen. Verder is het heel moeilijk om een plat stukje te vinden, alleen maar hellingen. Soms is het landschap heel steil en soms heuvelachtig. We zien voor het eerst sinds lange tijd weer loofbomen. De bomen hebben gele bladeren en zo maken we toch nog een stukje herfst mee. In Nederland zijn vast weer de rode kerstrozen te koop. Hier op La Palma staan ze langs de kant van de weg, struiken van wel 2/3 meter hoog gevuld met prachtig bloeiende kerstrozen..

Midden op het eiland ligt La Caldera de Taburante, een enorme krater die is ontstaan door verschillende zware vulkaanuitbarstingen. We hebben daar een prachtige wandeling gemaakt met mooie uitzichten. Om alvast vast wat te wennen aan de tropische regenwouden hebben we gewandeld in een dicht en weelderig laurierbos. Er heerste een vochtige warmte en regelmatig hadden we een buitje.

De boot en ook wijzelf zijn klaar voor de oversteek naar de Carieb. Eerst varen we naar de Kaap Verden. Dit zal een dag of 6/7 gaan duren. Daarna zeilen we richting de Carieb. Welk eiland we daar als eerste bezoeken, gaan we komende week maar eens bedenken. Via de website zullen we regelmatig laten weten hoe het ons vergaat op de grote plas.

1 opmerking:

  1. Goede en vooral veilige vaart!
    veel overheerlijke vissen vangen onderweg!
    Groetjes Harm en Ilona

    BeantwoordenVerwijderen