dinsdag 28 mei 2013

Sightseeing op Bermuda

Voor je het weet lig je zomaar een week op Bermuda. Daarom is het dan ook weer de hoogste tijd om te vertrekken. Morgen gaan we in de loop van de dag richting Azoren. Er wordt niet heel veel wind voorspelt, maar het heeft niet zoveel zin om nog langer te wachten.

We liggen in St. Georges een historische stad met prachtige huizen, een bijzondere kerk en meerdere wharfs met restaurants. Alles ziet er spik en span uit. Het is leuk om er rond te lopen. Een biertje kun je beter aan boord drinken gezien de prijzen hier. Met onze vrolijke Duitse buurman hebben we er een paar gedeeld...

We liggen op een toplokatie aan het stadsplein en genieten elke dag van het toneelstuk wat aan de kade wordt uitgevoerd. Het speelt zich af in de 17-e eeuw en een vrouw wordt gestraft omdat ze roddelt en met wel erg veel mannen slaapt. Als straf wordt ze een keer of zeven met een soort wipwap ondergedompeld in het water. Dit tot grote hilariteit van het publiek.

Op vrijdag 24 mei was het Bermuda Day. Dit is de eerste dag dat de bewoners het water weer opgaan en ook de dag dat de officials voor het eerst in het jaar hun Bermuda dragen. Deze vrije dag wordt gevierd met een parade in de hoofdstad Hamilton. We gaan met de bus naar Hamilton om de parade mee te maken. Als we aankomen zit iedereen al helemaal klaar langs de kant van de weg. Iedereen heeft een eigen stoel en eten meegenomen. De parade wordt geopend door miss Bermuda. Daarna volgen praalwagens versierd met bloemen en heel veel dansgroepen. Het hoogtepunt zijn de Gombey dansers. De Gombey is een traditie die via de Afrikaanse slaven naar de Carieb is gekomen. Oorspronkelijk werd er alleen met kerst en oud&nieuw gedanst, tegenwoordig bij meerdere belangrijke gebeurtenissen op Bermuda. De Gombey dansers komen pas echt in beweging als er muntjes worden gegooid. Dat gebeurde dus regelmatig tijdens de parade.

In de loop van de week wordt het steeds drukker met zeilboten. Iedereen komt aan, maar er vertrekken geen boten. Op de ankerplek liggen zeker 100 boten. Er zijn hier ook een stuk of 10 Nederlandse jachten. Zo ook de Indira waarmee we nog een borrelafspraak hadden.

Gisteren hebben we een uitstapje met de ferry gemaakt naar de Royal Naval Dockyard, een groot en oud marinecomplex dat een nieuwe bestemming heeft gekregen. Nu meren de cruiseschepen er af en zijn er winkels, restaurants, een klein dolfinarium en een museum. We zijn naar het museum geweest, dat eigenlijk een groot terrein is met veel oud ijzer (ankers en kanonnen) en een aantal gerestaureerde gebouwen, waarin tentoonstellingen zijn ondergebracht. Het was leuk, maar niet bijzonder. De Dockyard was, ondanks de mooie oude gebouwen (maken ze nu nog marineterreinen met klokkentorens?) voor ons gevoel een beetje te commercieel.

We hebben ons uitstekend vermaakt op Bermuda. Vriendelijke, relaxte mensen, mooi eiland en lekker weer. Maarrr, vanmiddag hebben we de laatste boodschappen voor vertrek gedaan. Nu nog even genieten van de zon en dan morgen de trossen los.

1 opmerking:

  1. De borrel was weer geslaagd. We hadden gehoopt jullie vanmiddag nog uit te kunnen zwaaien, maar waren te laat. Goede oversteek en wellicht tot op de Azoren.

    Willeke en Freek
    Indira

    BeantwoordenVerwijderen