maandag 3 augustus 2020

Mossels, camembert, een natte broek en in de spotlight

We liggen een week in Camaret-sur-Mer. Of het nou door de lagere temperaturen of door toch wat verborgen moeheid van afgelopen maanden komt weten we niet, maar we slapen elke dag bijna het klokje rond. We gaan een paar keer uit eten met Martijn, Marianne en Dirk. We genieten allemaal van de heerlijke mosseltjes en de hartige flensjes. In de restaurants en kroegjes is het verplicht om een mondkapje te dragen als je binnen een tafel zoekt, naar de WC gaat of een drankje aan de bar besteld. Iedereen doet dit zonder morren en ook in winkels is het dragen van mondkapjes helemaal ingeburgerd.

Na het vertrek van Marianne en Dirk en wat later Martijn en opstapper Ad gaan we verder om de kust van Zuid-Bretagne te verkennen. We zeilen er twee weken rond en vermaken ons prima in dit prachtige zeilgebied rond St Marine, Benodet, de rivier Odet, Illes de Glenans, Concarneau en Loctudy. We trekken een paar dagen op met Bram en Christa die in volle vaart vanuit Nederland deze kant op zijn komen varen om ons te verwelkomen in Europa. Samen ontdekken we dat kanovaren in een kano met 8 (!) loosgaten vooral zorgt dat het water naar binnen komt in plaats van naar buiten gaat. Dat verklaart ook ineens al die mensen met natte broeken die we telkens in het dorp zagen lopen. Al zeilend, wandelend en fietsend in dit mooie gebied hebben we het gevoel op het eind van onze reis nog vakantie te hebben. Tres Bien! Ons Frans is niet al te best, maar het lokale dialect pikken we snel op: als je hier ‘ja’ wilt zeggen, gewoon blaten als een schaap (whè) en het komt goed.


Met een koelkast vol Camembert en ons ‘wijnrek’ gevuld met Franse wijnen vertrekken we vrijdag 24 juli voor onze laatste meerdaagse trip van 500 mijl naar Scheveningen. Het is een vlotte en makkelijke tocht. In Scheveningen wacht ons bij aankomst een verrassing waarover meer in ons volgende blog.


Klik hier om de foto’s van Zuid Bretagne te bekijken.


PS In Bénodet ontmoeten we de redactie van zeilwereld.nl. Met een snelle wederzijdse actie levert Ank kopij aan voor de tweewekelijkse rubriek ‘In de spotlight’. Klik hier om het stukje te lezen.



3 opmerkingen: