zondag 22 december 2019

We zijn er !!!!!

Zaterdag zijn we aan het begin van de avond aangekomen bij de Salut eilanden voor Frans Guyana. We hebben in het pikdonker een ankerplek gezocht. Man man wat smaakte dat aankomstbiertje lekker. Vannacht in een felle bui is het anker gaan krabben. In de stromende regen opnieuw geankerd. Anker lijkt nu als een huis te liggen. Vanmiddag gaan we oversteek naar Suriname voorbereiden waar we in de loop van de week zullen aankomen.

Wat statistieken:

  • Directe afstand: 1767 mijl. Onze afgelegde afstand: 1802 mijl. Dus 35 mijl meer gevaren. Doen we het voor.
  • Gemiddelde snelheid: 6.1 knopen. We hebben bijna de hele trip een dagafstand van meer dan 150 mijl gevaren. De laatste twee dagen hadden we tegenstroom van twee knopen. Dagafstand zat toen op 120 mijl.
  • De wind was de hele trip tussen de 15 en 25 knopen  af uit ENE  af en toe uitschieters naar 30 knopen.
  • We hebben tot de laatste nacht geen regen of squalls gehad. Uniek vinden wij. Maakte wel dat alles buiten en ook binnen steeds zouter werd.
  • We hebben meer dan 50 vliegende vissen op het dek of in de kuip gevonden. Variërend in grootte van 2 tot 20 centimeter.
  • We hebben nog courgette, tomaten en kool over. De rest is verwerkt in heerlijke maaltijden bereid door Keimpe. De groene bananen zijn niet geel geworden, wel zwart en ze bleven keihard.
  • We hebben nog 100 liter water over van de 400 liter. Best veel verbruikt dus. Verklaring kan zijn gebrek aan regen en zoute boot waardoor we meer water hebben gebruikt om onszelf te ontzilten.

En dan nu de uitslag van de prijsvraag. We hebben er 12 dagen en 8 uur over gedaan. Dat betekent dat we een gedeelde eerste plaats hebben die allebei een zeer goede schatting hebben gegeven:
Elly 12 dagen en 6 uur
Thies 12 dagen en 10 uur

We zullen een mooi T-shirt voor jullie uitzoeken.

De troostprijs gaat naar Jolanda en Teertse die met 19 dagen, 13 uur en 45 minuten er een week naast zaten. We nemen jullie nog wel een keer mee op de Gaia. Ze is best snel hoor ;-).

Klik hier om de foto’s van de oversteek en onze korte stop op de Kaap Verden te bekijken.


2 opmerkingen:

  1. Wij zijn overduidelijk geen zeilers en zéker geen Gaia kenners;-). Dank voor de troostprijs. Maar vooral fijn dat jullie er zijn!!

    BeantwoordenVerwijderen